ΝΑΥΠΛΙΟTV.GR
ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΝΕΑ

Δράση από το 1ο Λύκειο Ναυπλίου στο Φεστιβάλ Ανακύκλωσης της Περιφέρειας Πελοποννήσου

 Το 1ο Λύκειο Ναυπλίου συμμετέχει στο πρόγραμμα «Σχολεία – ΠΡΕΣΒΕΙΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ(EPAS)» και η ομάδα καθηγητών και μαθητών επέλεξαν να ασχοληθούν με τον άξονα πράσινη ανάπτυξη – βιώσιμο μέλλον για την Ευρώπη.

 Στο πλαίσιο αυτών των δράσεων ,κατασκεύασαν μόνοι τους η με τη βοήθεια ψηφιακών εφαρμογών, σχετικές αφίσες τις οποίες παρουσίασαν στο κοινό ,συμμετέχοντας στο φεστιβάλ αφιερωμένο στην ανακύκλωση, τη διαχείριση των απορριμμάτων και την κυκλική οικονομία που διοργάνωσε το Σάββατο 4/11/23 η Περιφέρεια Πελοποννήσου. 

Το φεστιβάλ διοργανώθηκε στο πλαίσιο της καμπάνιας για την προβολή του έργου ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων και ειδικότερα της δράσης “Εκδηλώσεις στην Πελοπόννησο με θέμα την ανακύκλωση“

Μέσα από το Φεστιβάλ Ανακύκλωσης μας δόθηκε η ευκαιρία να απολαύσουμε διασκεδαστικές δραστηριότητες, όπως το καλλιτεχνικό εργαστήρι ανακύκλωσης. 

Οι μαθητές μας κέρδισαν αναμνηστικά δώρα και έλαβαν μέρος και σε άλλα βιωματικά διαδραστικά παιχνίδια ανακύκλωσης ενώ ταυτόχρονα, ενημερώθηκαν για τη δυνατότητα να ανακυκλώσουν τα παλιά ρούχα, μέσω του προγράμματος ολοκληρωμένου συστήματος διαχείρισης πλεονάζοντος ρουχισμού FabricRepublic. 

Παράλληλα παρουσίασαν τις δικές τους δημιουργίες αποσπώντας συγχαρητήρια για αυτές και τα μηνύματα που θέλουν να περάσουν…Ψηφίζουμε στις ευρωεκλογές για μια πράσινη Ευρώπη και ένα βιώσιμο μέλλον!

Η Διευθύντρια
Νικολέττα Ματσιμάνη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Το φρούριο του Παλαμηδιού, που διατηρείται σε άριστη κατάσταση

admin

Ναύπλιο: Διήμερη Χριστουγεννιάτικη εορταγορά σχολείων, πολιτιστικών συλλόγων και τοπικών φορέων

diktio diktio

ΔΕΥΑ Ναυπλίου: Διακοπή υδροδότησης σε Λευκάκια, Ασίνη, Τολό, Δρέπανο και Βιβάρι

diktio diktio