ΝΑΥΠΛΙΟTV.GR
ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κλιμάκιο της Παγκόσμιας Τράπεζας σε Άργος και Ναύπλιο για τον Δικαστικό Καλλικράτη

Κλιμάκιο της Παγκόσμιας Τράπεζας, βρέθηκε στην Τρίπολη, όπου είχε συνάντηση εργασίας με εκπροσώπους δικαστών και δικηγόρων, στο πλαίσιο της προετοιμασίας του νέου δικαστικού Καλλικράτη.

Το κλιμάκιο, πραγματοποιεί επιτόπιες επαφές, σε διάφορες πόλεις, ώστε να ενημερωθεί για τα δεδομένα και τα στοιχεία που απαιτούνται, ώστε να προχωρήσει σε γνωμοδότηση, επί του σχηματισμού του νέου Δικαστικού Χάρτη της χώρας.

Οι άνθρωποι της Παγκόσμιας Τράπεζας, ενημερώθηκαν απ’ τους υπεύθυνους του Πρωτοδικείου, της Εισαγγελίας, του Ειρηνοδικείου και των Δικηγόρων της Τρίπολης, για τα δεδομένα (γεωγραφικά, οικονομικά, διοικητικά, πληθυσμιακά, κτιριακά).

Οι άνθρωποι της Τρίπολης, παρέθεσαν στοιχεία για τα λειτουργικά και τα πραγματικά δεδομένα των Δικαστηρίων της Αρκαδίας.

Κατέθεσαν τα πλεονεκτήματα της περιοχής και ζήτησαν την έδρα του νέου Περιφερειακού Εφετείου της Πελοποννήσου, εάν το Σχέδιο του Δικαστικού Καλλικράτη προχωρήσει όπως έχει διαρρεύσει.

Η Τρίπολη, είναι έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, είναι στο κέντρο αυτής, συνδέεται με την Αθήνα και τις λοιπές πόλεις της Περιφέρειας, με άριστο οδικό δίκτυο. Επισκευάζει το εμβληματικό Δικαστικό Μέγαρο, ετοιμάζει το Χώρο Ιστορικής Μνήμης, στα υπόγεια του Δικαστηρίου, διαθέτει χώρους για να στεγαστούν οι λοιπές δικαστικές δομές.

Αυτά είναι μερικά απ’ τα πλεονεκτήματα της Τρίπολης.

Υστερεί απ΄ την Καλαμάτα, στο πληθυσμιακό και στο κτιριακό κριτήριο.

Η Γνωμοδοτική Επιτροπή, θα επισκεφθεί το Άργος και το Ναύπλιο.

Το κλιμάκιο, συλλέγει στοιχεία και στο τέλος, θα γνωμοδοτήσει στο αρμόδιο Υπουργείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Διακοπή κυκλοφορίας στην οδό Αμαλίας στο Ναύπλιο

Πρώτη συνάντηση για το ανανεωμένο Φεστιβάλ Ναυπλίου

Ναύπλιο: Προς δημοπράτηση η ασφαλτόστρωση του δρόμου Αγ. Ελεούσα – Λευκάκια