ΝΑΥΠΛΙΟTV.GR
ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Το 1ο Λύκειο Ναυπλίου συμμετείχε στο βιωματικό εργαστήριο «Go4Mint»

Το 1ο ΓΕ.Λ. Ναυπλίου συμμετείχε στο βιωματικό εργαστήριο «Go4Mint» του Goethe-Institute Athen. Συγκεκριμένα, στις 21/9 και 5/10 2 ομάδες μαθητών της Α και Β Λυκείου παρακολούθησαν τη δράση που πραγματοποιήθηκε στο 1ο Γυμνάσιο Ναυπλίου υπό την ευθύνη της κ. Κλεοπάτρας Μανουσάκη, υπεύθυνη ΕΚΦΕ Αργολίδας σε συνεργασία με το κ. Ιωάννη Γιατράκο, υπεύθυνο σχολικών δραστηριοτήτων Αργολίδας. 

Τα θεματικά πεδία των βιωματικών εργαστηρίων αναφέρονται στην πληροφορική και την ηλεκτρονική, τη τεχνολογία ηλιακής ενέργειας, τη Βιονική, τις οπτικές τεχνολογίες και τη συντήρηση μνημείων.

Πιο αναλυτικά, οι μαθητές χωρισμένοι σε ομάδες σταματούσαν διαδοχικά σε κατάλληλα διαμορφωμένους «σταθμούς» πειραματισμού, όπου παρατηρούσαν, εξερευνούσαν και πειραματίζονταν με τις θεματικές ενότητες εργαζόμενοι με συνεργασία και ομαδικότητα. 

Τα εργαστήρια Παρκούρ έφεραν τους μαθητές σε επαφή με τομείς όπως η συντήρηση μνημείων αλλά και τη μελέτη δομικών υλικών στο μικροσκόπιο. 

Διαπίστωσαν πώς η μελέτη των ιδιοτήτων των φυτών και των ζώων μπορούν να εφαρμοστούν στην κατασκευή smartphones. 

Πειραματίστηκαν με ηλιακά κύτταρα και κατασκεύασαν το δικό τους απορροφητή ηλιακής ενέργειας. 

Προγραμμάτισαν ρομπότ, διέδωσαν οπτικά σήματα και έφεραν φως στο σκοτάδι, οδηγώντας την ακτίνα του δείκτη laser μέσω διαδοχικών ανακλάσεων.

Το πιο σημαντικό, όμως, ήταν ότι μέσα από τη συνεργασία και την ομαδικότητα που προϋπέθεταν οι βιωματικοί σταθμοί πειραματισμού, γνώρισαν τομείς ενδεχομένως άγνωστους για τους περισσότερους μαθητές, προσφέροντάς τους νέες ιδέες και προοπτικές ως προς τον επαγγελματικό τους προσανατολισμό, δίνοντας διεξόδους μέσα από τεχνολογικούς τομείς σύγχρονους και πολλά υποσχόμενους. 

Τους μαθητές συνόδευσαν οι καθηγήτριες Καρίγιαννη Δήμητρα, Παπαδημητρίου Μαριρένα και Καπίρη Αλεξάνδρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Αργολίδα: Όλα τα αποτελέσματα ερασιτεχνικών ομάδων ποδοσφαίρου

diktio diktio

ΚΑΣΟΑ ΔΑΝΑΟΣ: Συστάθηκε Διαρκής Επιτροπή Συνεταιρισμών Αργολίδας

diktio diktio

ΔΕΔΔΗΕ Αργολίδας: Διακοπή ηλεκτροδότησης σε περιοχές του Δήμου Ναυπλιέων στις 15/11

diktio diktio