ΝΑΥΠΛΙΟTV.GR
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Όλγα Κεφαλογιάννη: Θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε ένα ανταγωνιστικό τουριστικό προϊόν

«Τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος δίνουν ένα ιδιαίτερα θετικό μήνυμα για τον ελληνικό Τουρισμό και την οικονομία της χώρας.

Δείχνουν ότι η Ελλάδα μπορεί να πρωταγωνιστεί σε μία παγκόσμια ανταγωνιστική αγορά παρ’ όλες τις διαρκείς κρίσεις που καλούμαστε ν’ αντιμετωπίσουμε. Στόχος μας να συνεχίσουμε να προσφέρουμε ένα ανταγωνιστικό τουριστικό προϊόν που μπορεί να εξελίσσεται με όρους βιωσιμότητας και σεβασμού». Αυτό τονίζει σε δήλωσή της η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη για τα στοιχεία που δημοσιοποίησε προχθές η Τράπεζα της Ελλάδος.


Τα στοιχεία έδειξαν, ότι η ελληνική οικονομία είχε καλές επιδόσεις τον Αύγουστο καθώς το πλεόνασμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών αυξήθηκε σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2022. Η βελτίωση οφείλεται κατά κύριο λόγο στις καλύτερες επιδόσεις που καταγράφηκαν στο ισοζύγιο υπηρεσιών και, σε μικρότερο βαθμό, στα ισοζύγια αγαθών και δευτερογενών εισοδημάτων.

Δεν πρέπει να λησμονείται, άλλωστε, πως ο Αύγουστος είναι ο μήνας κορύφωσης της τουριστικής σεζόν, γεγονός που αποτυπώνεται και στο ταξιδιωτικό ισοζύγιο το οποίο και «τράβηξε» προς τα πάνω όλες τις υπηρεσίες, ενώ συνολικά για το οκτάμηνο τα τουριστικά έσοδα υπεραπέδωσαν σημαντικά στα 14,6 δισ. ευρώ από 12,7 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι διαμορφώνοντας ρεκόρ από το 2019, έτος «βάσης» για τον Τουρισμό καθώς ήταν το τελευταίο πριν την πανδημία.

Καλή είναι η εικόνα επίσης και στην κατηγορία των άμεσων επενδύσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Νέο Αναψυκτήριο στο Παλαμήδι

ΤΑΚΗΣ

Το Ναύπλιο στους δημοφιλείς προορισμούς για την 28η Οκτωβρίου

diktio diktio

Ξενοδοχεία Αθήνας: Σταθερές πληρότητες και διψήφια άνοδος σε έσοδα και τιμές τον Αύγουστο

diktiou omada