ΝΑΥΠΛΙΟTV.GR
ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ

Aπάντηση της αντιδημάρχου του Δήμου Ναυπλιέων Κας ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ για τις κοπές δέντρων στην ΚΑΡΑΘΩΝΑ ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ

Ενημερώνουμε τους Δημότες μας ότι διαπιστώσαμε στην περιοχή της Καραθώνας να έχουν γίνει έντονες κλαδεύσεις σε 6-8 ευκαλύπτους (μέχρι και 1-2 μέτρα από το έδαφος) σε διάφορα σημεία της περιοχής . Η εικόνα είναι άσχημη και δεν γνωρίζουμε τι έκταση θα πάρει.

Σας διαβεβαιώνουμε

1) ότι οι κοπές αυτές δεν έχουν γίνει από την Υπηρεσία μας.

2)Οι ευκάλυπτοι που κόπηκαν βρίσκονται σε εκτάσεις που είναι ιδιοκτησία του ΤΑΥΠΕΔ, καθώς και όλη η περιοχή της Καραθώνας ,το οποίο και την διαχειρίζεται .

3)Έχουμε απευθυνθεί στην Δ/νση Δασών Αργολίδας, η οποία θεσμικά έχει τη ευθύνη της επιτήρησης και προστασίας των δημοσίων και ιδιωτικών δασών και δασικών εκτάσεων από την Νομοθεσία ,ώστε να επιληφθεί του θέματος και να μας ενημερώσει για το αν οι κοπές έγιναν με την έγκριση και επίβλεψή της ,ποιος τις έκανε και τι σκοπό εξυπηρετούν.

4)Η ευαισθησία μας για το περιβάλλον καθώς και για την διατήρηση της φυσικής ομορφιάς της μοναδικής παραλίας της πόλης μας δεν πρόκειται να μειωθεί ,ακόμα κι αν δεν είμαστε οι άμεσα αρμόδιοι για την διαχείρισή της και την προστασία της και πάντα θα δρομολογούμε τις νόμιμες και προβλεπόμενες διαδικασίες για να το πετύχουμε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Το Τοπικό Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Ναυπλιέων προσκαλεί τους κατοίκους του ιστορικού κέντρου του Ναυπλίου

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων της επετείου της 28ης Οκτωβρίου σε όλο τον Δήμο Ναυπλιέων

Ο «θλιμμένος Λέων του Ναυπλίου»: Το μνημείο αποδίδει φόρο τιμής στα θύματα επιδημιών (βίντεο)