ΝΑΥΠΛΙΟTV.GR
ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ

 Eκδήλωση στο Ναύπλιο για τις “Ψυχολογικές, κοινωνικές και εκπαιδευτικές δυσκολίες των παιδιών”

Το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2024 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η ομιλίατου Δρ. Αχιλλέα Ευθυμιόπουλου. 

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Βρεφικού – Παιδικού Σταθμού – Νηπιαγωγείου «το Παλατάκι» σε συνεργασία με τα Πρότυπα Εκπαιδευτήρια αφών Μαλτέζου και το Fougaro ART CENTER.

Η ομιλία είχε θέμα “Ψυχολογικές, κοινωνικές και εκπαιδευτικές δυσκολίες παιδιών προσχολικής και σχολικής ηλικίας”, ενώ μετά την ολοκλήρωσή της ακολούθησε ενδιαφέρουσα συζήτηση με το κοινό.

 Εκπαιδευτικοί, γονείς και πολλοί ακόμα ενδιαφερόμενοι έδωσαν το “παρών” εκδηλώνοντας το ενδιαφέρον τους και την επιθυμία τους για πληροφόρηση και ανάπτυξη ενός ευρύτερου διαλόγου γύρω από θέματα εκπαίδευσης, μαθησιακής συμπεριφοράς, καθώς και συνεργασίας σχολείου και οικογένειας.

Ο Δρ. Αχιλλέας Ευθυμιόπουλος προχώρησε σε μία εμπεριστατωμένη και επιστημονικά τεκμηριωμένη ανάλυση σχετικά με τη διάκριση Μαθησιακών και Ειδικών Μαθησιακών Δυσκολιών και ανέλυσε τις εκπαιδευτικές, ψυχολογικές και κοινωνικές προεκτάσεις τους μέσα από τη συζήτηση που πυροδότησε η ομιλία του.

Ευχόμαστε η συγκεκριμένη εκδήλωση να αποτελέσει την αφορμή για έναρξη ενός ευρύτερου κύκλου συζητήσεων και εκδηλώσεων γύρω από την ίδια ή παρεμφερή θεματική.

Ευχαριστούμε όλους όσοι βρέθηκαν εκεί και μοιράστηκαν τις σκέψεις τους μαζί μας.

Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τα Πρότυπα Εκπαιδευτήρια αφών Μαλτέζου για τη συνεργασία, αλλά και το FOUGARO ART CENTER για την φιλοξενία στον καλαίσθητο χώρο της Gallery.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

ΔΕΥΑ Ναυπλίου: Χωρίς νερό για δυο ημέρες λόγω διακοπής ρεύματος το Ανυφί και το Ηραίο

Πρόγραμμα εκδηλώσεων Αναπλιώτικου Καρναβαλιού 2024

LIVE ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΑΥΠΛΙΟΥ